EMİNÖNÜ HİZMET VAKFI HAYIRSEVERLERİ BULUŞTURDU
"Hayırseverlere Teşekkür"
Ramazan ayında toplu iftar verenlere ve tarihi çeşmelerin onarımına katkıda bulunanlara görkenli bir törenle teşekkür plaketi verildi.
Plaket alanlar arasında Başbakan Mesut Yılmaz ve kardeşi Turgut Yılmaz da bulunuyor. Başbakan Yılmaz toplantıya katılamadığı için plaketi önümüzdeki ay verilecek.
Eminönü Hizmet Vakfı'nın "Hizmete katkıda bulunanlara teşekkür" toplantısı Cankurtaran sahilyolu üzerindeki Citadel Otel'de yapıldı. Yemekli toplantıya aralarında Turgut Yılmaz'ın ve bazı belediye başkanlarının da bulunduğu bir grup siyasetçi ile sanatçılar ve işadamları katıldılar.
Eminönü Hizmet Vakfı ve Eminönü Belediye Başkanı Doç. Dr. Ahmet Çetinsaya, toplantıda konuklara vakfın kuruluş amacını anlatarak bu doğrultuda gerçekleştirilen hizmetleri açıkladı. Hayırseverlerin yardımlarının nasıl hizmete dönüştüğünü bir film gösterisiyle açıklayan Çetinsaya, çocuklara, okullara, eğitime yapılan katkıları anlattı.
Vakfın amaçları doğrultusunda belediye ile işbirliği yapılarak yaşlılara ve ve emeklilere verilen hizmetleri açıklayan Çetinsaya, sağlık konusu üzerinde önemli durduklarını vurguladı.
Kültür sanat etkinliklerinin uluslararası boyuta taşındığına işaret eden Başkan Çetinsaya, ramazan ayında nostaljik bir ortam oluşturularak halkın zaman tünelinde yolculuk yapmasının sağlandığına işaret etti.
Hizmetlerin tanımı kapsamında tarihi dokunun korunması amacıyla yürütülen çalışmalar ve Kapalıçarşı'nın zemin kaplaması ile tarihi çeşmelerin asıllarına uygun onarımları geniş biçimde anlatıldı.
Daha sonra da Başkan Çetinsaya, hizmete katkıda bulundukları için plaket verilmesi uygun görülen hayırseverleri konuklara tanıttı.
Plaket verilenler listesinde sanatçı Orhan Gencebay ile İbrahim Tatlıses, Muazzez Ersoy ve Hülya Avşar da bulunuyordu.
Örnek çalışmalar
Eminönü Hizmet Vakfı'nın sağlık, eğitim, kültür ve tarihi dokunun korunması amacıyla yaptığı çalışmalar arasında şunlar yer alıyor:
EĞİTİM
* İlköğretim çağındaki 4 bini aşkın öğrenci arkadaşlık bağlarının gelişmesi amacıyla toplu gezilere götürüldü.
* Müze ve doğa gezileri düzenlendi.
* Belediye ile işbirliği yapılarak her hafta tiyatro gösterileri düzenlendi.
* İlçedeki tüm yoksul aile çocuklarının okul adaç gereçleri, giyim gereksinmeleri karşılandı.
* Bazı okulların tuvalet, lavabo gibi ortak kullanım alanları yenilendi.
* Kız ve erkek öğrenci yurtlarının banyoları, çamaşırhaneleri yenilendi, bahçe düzenlemeleri yapıldı.
SAĞLIK
* Belediye ile işbirliği yapılarak emelilere evlerinde maaş ödemesi uygulaması başlatıldı.
* Muhtaçların sağlık ve ilaç giderleri karşılandı.
* Fakirlerin ücretsiz muayene ve tedavi edildikleri sağlık merkezi açıldı.
SOSYAL YARDIMLAR
* Hayırseverlerin katkılarıyla yoksul ailelere, ayda ikişer kilo et dağıtıldı.
* Ramazan ayında üç bin aileye erzak dağıtıldı.
* 2000 aileye kömür yardımı yapıldı.
* Hayırseverlerin katkılarıyla ramazan boyunca toplam 50 bin kişiye iftar verildi.
* Belediyelerin katkılarıyla Sultanahmet Meydanı'nda ramazan boyunca etkinlikler düzenlendi.
KÜLTÜR-SANAT
* Bayramlar ve özel günler özgün törenlerle kutlandı.
* Sultanahmet'in kültür etkinlikleri merkezi olmasını sağlamak amacıyla ulusal ve uluslararası etkinliklere evsahipliği yapıldı. Bu çerçevede, Uluslararası Folklor Şenliği, Vos-vos panayırı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kapsamında Snowboard Şampiyonası düzenlendi.
* Sinema sanatçısı Erol Taş için bir jübile yapıldı. Sanatçının eskiden işlettiği kahvehane ileride bir sanat merkezi haline getirilmek üzere onarılarak işletme hakkı kendisine verildi.
TARİHİ DOKU
* Belediye ve esnafla işbirliği yapılarak Kapalıçarşı'nın ana caddesi onarıldı.
* Vakıf bünyesindeki mimarlık bürosu tarafından ön çalışmaları yapılarak saptanan 29 tarihi çeşmenin ihyası amacıyla çalışma başlatıldı. Bu çeşmelerden yedisi onarılarak kültür envanterine kazandırıldı.