Kimdir?

Ahmet Çetinsaya (özgeçmişi)

1956 yılında Kayseri’de doğdu.

İlkokula Kayseri’de başladı, ikinci sınıftan itibaren İstanbul’da devam etti. Gedikpaşa Ortaokulu’nu bitirdi ve Pertevniyal Lisesi’ne girdi. Pertevniyal’de yaşamı boyunca sürecek ilkeler ve dostluklar edindi.

1973 yılında Pertevniyal Lisesi’nden “okul birincisi” olarak mezun oldu.

1979 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi.

1984 yılında Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı oldu. Rektör Prof. Dr. Cemi Demiroğlu tarafından Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimliği’ne atandı. Henüz 28 yaşındaydı.
Türkiye genelinde yaygın bir sıkıntı konusu olan ilaç yolsuzluğunu sona erdirecek yöntem geliştirerek kısa sürede adını duyurdu.

Bu süreçte Cerrahpaşa’yı ziyaret eden dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ilaç yolsuzluğuna son vermesi ve idari yapıda gerçekleştirdiği işlevsel değişiklikler nedeniyle “sen proje adamısın, siyasete gir” tavsiyesinde bulundu.

İlk siyaset deneyimini Özal’ın bu tavsiyesi üzerine ANAP’ın çağrısına uyarak 1989 seçimlerinde Fatih Belediyesi Başkan adayı olarak yaşadı. Kazanamadı.

Emekliye ayrılan Dr. Alaattin Yavaşça’dan boşalan Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’ne getirildi.

Doçentlik unvanını aldı.

Sağlık Bakanlığı Danışmanı olarak görevlendirildi.

Haseki’de de sorun çözücü özelliğini ortaya koyan çalışmalar yaptı.

Beş yılda Haseki, İstanbul’un seçkin hastaneleri arasına girdi. Henüz bilgi işlem sistemlerinin uygulanmadığı o süreçte randevu sistemini başlatan başhekim olarak bir ilke imza attı.
Haseki Hastanesi Vakfı’nı kurarak ödenek yokluğundan yapılamayan hizmetlerin yapılması için kaynak oluşturdu.

1993’te Hürriyet Gazetesi’nce “Yılın Bürokratı” seçildi.

1994 yılında Anavatan Partisi adayı olarak girdiği seçimlerde Eminönü Belediye Başkanı seçildi. Çöken belediyeyi 5 yılda yeniden hizmet veren bir kuruma dönüştürdü. Otopark mafyasıyla mücadelesi yankı yaptı.

Eminönü Hizmet Vakfı’nı kurarak, halka hizmet için halkın desteğine dayalı kaynak oluşturma konusunda örnek bir uygulama ortaya koydu.