• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
Yayınlarımız

YY Sanat, Şenlik zamanı

Sanat

İstanbul kıpır kıpır

Şenlik zamanı

Beşiktaş Belediyesi'nin düzenlediği ve bu yıl 7'ncisi yapılan Kültür ve Sanat Şenliği muhteşemdi.

İstanbul hareketli günler yaşıyor.. Yaz boyu sürecek bu hareketlilik.

Çünkü İstanbul'da yaz mevsimi festivaller mevsimi demek.

Yaz şenliklerinden birini de Beşiktaş Belediyesi gerçekleşirdi. Bu yıl geleneksel Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği'nin 7'ncisi yapıldı. Geride kalan yılların kazandırdığı deneyimin etkisiyle olmalı, bu yılki şenlik öncekilerden çok daha coşkulu oldu.

Sanatseverlerin ifadesiyle 7. Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği muhteşemdi.

Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay, şenliğe katkıda bulunan sanatçılara teşekkür plaketi verdi. Bu amaçla Ortaköy'deki Esma Sultan Yalısı'nda verilen kokteyl de son derece başarılıydı.

Kokteyl; İstanbullu sanatseverlerle kentteki siyasetçileri işadamlarını ve gazetecileri buluşturdu.

Halkın katılımı

6 gün süren Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği sırasında tanınmış sanatçıların konserleri ilgiyle izlendi. Bu yılki festival etkinlikleri, geçen yıla göre daha farklı mekanlarda gerçekleştirildi. Bu bağlamda birkaç ay önce hizmete giren Akatlar'daki Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezi de hafta boyunca sanatseverlerin akınına uğradı.

Bu merkezin modern sahnesi özellikle tiyatro gösterileri için kullanıldı.

Şenlik sırasında görsel sanatların tüm dallarında gösteriler sergilendi. Bu çerçevede sunulan bale ve folklor gösterileriyle, sadece Beşiktaş'ta oturanlar değil, tüm İstanbullular değişik mekanlarda unutamayacakları güzellikte saatler yaşadılar.

Bu günlerde İstanbul'da şenlikler birbirleriyle içiçeleştiler. Boğaziçi Festivali ve tabii, uluslararası ünüyle İstanbul Sanat Festivali de çeşitli etkinliklerle İstanbul'u sarıyor.

Bunlar arasından, şenlikler mevsiminde ayrı bir renk olarak yansıyan ve tamamen bir yerel yönetim etkinliği olduğu için Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği'ne sayfalarımızda geniş yer verdik.

Gerçekten bu yılki boyutuyla Beşiktaş Kültür ve Sanat Şenliği, hemen hemen ilçenin her köşesinde farklı etkinlikler sunularak geçmiştekinden çok daha geniş halk kitlelerine yansıdı. Bu özelliğiyle gerçek bir şenlik yaşandı.

Daha iyiye

Şenliğe Beşiktaş Belediyesi'nin konuğu olarak katılan Çek ve Ürgüp halk dansları ekiplerinin gösterileri de unutulmaz izler bıraktı. Yeni sahnelerin varlığı önceki yıllara göre daha çok tiyatro izlenmesini sağladı.

Kuşkusuz şenliğin böylesine bir başarı grafiği çizmesi, ekibiyle birlikte bu görkemli organizasyona imza atan kişi olarak Beşiktaş Belediye Başkanı Ayfer Atay'ı mutlu etti.

Başkan Atay, şenlikle ilgili görüşlerini şöyle açıklıyor:

"Bu şenliği biz başlattık, her yıl geliştirerek yineledik. Ama bu yılki, gerçekten doruktaydı. Halkın ayağına gidebildik. Emeği geçen bütün arkadaşlarımı kutluyorum. Halkımıza böyle bir etkinlikler dizisi sunabilmiş olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hep birlikte yaşıyoruz. Bu şenlik, artık, sadece Beşiktaş'ın değil, tüm İstanbulluların oldu. İstanbulluların sahip çıkmasından gurur duyuyoruz. Yeni kültür-sanat mekanlarına sahip olmanın rahatlığını da yaşadık bu yıl. Gelecek yıllarda daha da iyisini vermek amacındayız."

Haberin içinden

Belediye ve sanat

Yerel yönetimler en doğru tanımlamayla geniş kapsamlı hizmet kurumlarıdır. Kuşkusuz bu tanımlamanın içinde halkın kültürel gelişmesini sağlamak, duygusal ve sanatsal doyumuna katkıda bulunmak da var.

Son 30 yıldır yaygınlaşan şenlikler yerel yönetimlerin bu görevlerinin bir versiyonu sayılır.

Belediyeler, günümüzde, her yörenin özelliğine uygun olarak kurulan sanayi ve ticaret fuarlarından tutun da tarımsal ürünleri veya hayvancılığı konu alan sergi ve festivallere kadar çok çeşitli etkinlikler düzenliyorlar.

Bu etkinliklerin hemen hemen hepsinde kültür ve sanat motifleri de mutlaka yer alıyor. Artık, belediyeleri yönetenler biliyor ki, sanat ve kültür, hizmetin vazgeçilmez halkasını oluşturuyor.

Eğlence ise, bütün bu etkinlikleri şenliğe dönüştüren katkının adı. Giderek daha özendirici nitelik kazanan festivaller, aynı zamanda gelenekleri günümüz alışkanlıklarıyla buluşturuyor.

Bu etkinlikleri kazanca dönüştüren sanatçılar olduğu gibi ücret almaksızın gönüllü katkıda bulunanlar da var. Aslında her sanatçının hangi ad altında olursa olsun yerel yönetimlerce düzenlenen şenliklere katkıda bulunmayı, görev saymaları gerektiğine inanıyoruz.

Bu kadar çok festivale katılmak elbette sanatçıları bunaltır. Ama, bu sıkıntı, belediyelerle sanatçıların bağlı bulundukları meslek kuruluşları arasında sağlanacak işbirliğiyle çözümlenebilir.

  

Hava Durumu
Döviz Bilgileri
AlışSatış
Dolar34.413134.5510
Euro36.357136.5028
Dilber Abla
İHV Gönüllüsü