Kent girişleri ve parklar

Geçitler ve parklar

Tarihi İstanbul surlarının, kente giriş kapıları geçmişi yansıtan birer belge niteliğindedir. Bu kapıların bir kısmı Eminönü bölgesinde yer alır. Kapılar, sahil yolu ile sur içini bağladıkları için önemli birer geçit niteliğindedirler. Kente giriş kavramıyla özdeş olmaları bu geçitleri turizm açısından nitelikli birer belge yapar.
Geçitler, demiryolunun altından geçen yollar üzerinde yer alır. Uzun süre bakım görmedikleri için aşınan, yıkıntı görüntüsü veren düzensiz, çevresi pislik içindeki bu geçitler Eminönü Belediyesi tarafından onarılarak kente yakışır hale getirildiler. Geçitlerin bakımı ve onarımı Vakfımızın parasal desteğiyle gerçekleşti. İçlerinde yaya geçidi olarak kullanılanlar daha işlevsel duruma geldi.
Benzer bir çalışma da semt aralarındaki parklarda yapıldı. Bakımsız semt parkları Vakfımızın desteğiyle düzenlenerek kullanıma sunuldu. Halkın oturup dinlenebilecekleri temiz, çiçekli mekanlar oluşturuldu.

NOT: Bu haber ve fotoğraflar 1998 yılındaki durumu yansıtmaktadır.

Bunlar Vakfımızın katkılarıyla yapıldı

Şarapnel Geçidi bu haldeydi